Test 2

Error 1

Niet direct duidelijk?

Onze fout! We helpen je natuurlijk graag verder. Zoek in de meestgestelde vragen of neem contact met ons op.

Neem contact met ons op

De meest gestelde vragen

 • Wanneer betalen jullie de gedeclareerde kosten uit het bouwdepot?

  Na ontvangst van je declaratieformulier, duurt de uitbetaling maximaal 6 werkdagen.Binnen deze periode vindt de beoordeling en uitbetaling plaats. Als je declaratie wordt afgewezen, ontvang je hierover een brief.

  Kijk hier voor meer informatie over de uitbetaling van rekeningen uit het bouwdepot.

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Ontvang ik rente op mijn bouwdepot?

  Over het aanwezige bedrag in het bouwdepot ontvang je van ons rente tegen hetzelfde rentepercentage dat je ons betaalt voor de lening. Heb je meerdere leningdelen? Dan berekenen wij het gemiddelde van de verschillende rentepercentages. Hierbij houden we rekening met de hoogte van de verschillende leningdelen.

  Bij bestaande bouw
  Wij storten deze rente iedere maand op jouw bouwdepot.

  Bij nieuwbouw
  Wij brengen deze rente in mindering op jouw maandtermijn.

  Je persoonlijke adviseur kan je meer informatie hierover geven.

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Hoe lang is een bouwdepot geldig?

  Bestaande bouw
  Heb je een bouwdepot afgesloten voor een bestaande woning? Dan is het depot 12 maanden geldig. Als je verbouwing langer duurt, dan kan je het bouwdepot eenmalig voor 6 maanden verlengen. Je ontvangt van ons 30 dagen voor einde looptijd een brief waarin wij je informeren dat jouw bouwdepot gaat aflopen. Je kan dan per e-mail of brief bij ons aangeven of je jouw bouwdepot nog wilt aanhouden.

  Nieuwbouw
  Heb je een bouwdepot afgesloten voor een nieuwbouwwoning? Dan is het depot 24 maanden geldig. Als je verbouwing langer duurt, dan kan je het bouwdepot eenmalig voor 6 maanden verlengen. Je ontvangt van ons 30 dagen voor einde looptijd een brief waarin wij je informeren dat jouw bouwdepot gaat aflopen. Je kan dan per e-mail of brief bij ons aangeven of je jouw bouwdepot nog wilt aanhouden.
   

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Waarom wijkt het afgeschreven maandbedrag af van het bedrag dat in de offerte staat?

  De eerste afschrijving van je rekening vindt plaats in de maand waarin de hypotheekakte is gepasseerd. Het bedrag is dan meestal lager omdat je slechts een gedeelte van de maand betaalt. 

  Het bedrag kan ook hoger uitvallen. Dit is het geval als wij de eerste afschrijving een maand later doen. Je betaalt dan voor de periode vanaf de ingangsdatum van renteberekening tot de eerst volgende maand én voor de lopende maand.

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Mijn hypotheek is bij de notaris gepasseerd. Wanneer ontvang ik mijn declaratieformulieren en kan ik beginnen met declareren?

  Als je passeert bij de notaris teken je daar de originele hypotheek akte, en vervolgens stuurt de notaris ons daarvan een kopie. Het is mogelijk dat wij deze pas enkele dagen na passeren ontvangen. Nadat wij deze hebben ontvangen zullen we jouw hypotheek als gepasseerd in onze systemen opnemen. Dit is nodig omdat het regelmatig voorkomt dat de hypotheek toch op een ander moment of helemaal niet passeert.  Als jouw hypotheek een bouwdepot bevat krijg je automatisch een set met declaratieformulieren om je nota’s voor de bouw of verbouwing van uw woning te laten betalen. Deze ontvang je per post nadat jouw hypotheek daadwerkelijk als gepasseerd in het systeem is gemeld. Dit kan enkele werkdagen duren.

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Ik wil het geld van het bouwdepot ergens anders voor gebruiken dan ik heb opgegeven op de verbouwspecificatie. Kan dat?

  Wij hebben de volgende documenten nodig als je het geld in je bouwdepot ergens anders voor wilt gebruiken dan je hebt opgegeven op je verbouwspecificatie:

  • Een nieuwe verbouwspecificatie
  • Een verklaring van de taxateur over de waardestijging van de woning

  Wij raden je aan hierover contact op te nemen met je adviseur. Hij helpt je graag verder.

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Welke stukken hebben jullie nodig om uit te betalen uit het bouwdepot?

  Declaratieformulier

  Wanneer je gebruik maakt van een bouwdepot, kan je snel en eenvoudig je rekeningen declareren. Hiervoor maak je gebruik van een 'Declaratieformulier Bouwdepot'. Dit stuur je samen met de nota('s) naar ons toe. Je hebt na het passeren van je hypotheek bij de notaris een set met declaratieformulieren per post van ons ontvangen.

  Vul het formulier in en zorg dat alle leningnemers het formulier ondertekenen.

  Rekeningen

  Het is belangrijk dat je kopieën van de nota's meestuurt. Zorg ervoor dat de nota('s) ondertekend zijn door de leningnemer(s). Daarnaast moeten de volgende gegevens op de nota('s) zijn vermeld:

  • de adresgegevens van de leverancier;
  • het bank- of gironummer van de leverancier;
  • het nummer van de Kamer van Koophandel;
  • het BTW-nummer.

  Wij adviseren je de originele rekening(en) zelf te bewaren. Wij kunnen hier eventueel nog om vragen.

  Uitbetaling

  Na ontvangst van je declaratieformulier, betalen wij de rekening(en) binnen 6 werkdagen. Als de declaratie wordt afgewezen, ontvang je hierover een brief.

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Hoe kan ik extra bouwdepot formulieren bestellen?

  Je kan extra bouwdepot formulieren bestellen door contact op te nemen met de servicedesk op 0800 409 409 4 (gratis). Een WhatsApp sturen kan natuurlijk ook naar telefoonnummer 06 57 220 044.

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Kan ik ook een nota uit het buitenland betalen vanuit mijn bouwdepot?

  Je kunt ook een rekening van een buitenlands bedrijf betalen vanuit je bouwdepot. Het is belangrijk dat je het bedrag voorschiet. Wij maken namelijk nooit het bedrag rechtstreeks over naar een bedrijf in het buitenland. Nadat je de rekening bij ons hebt ingediend, maken wij binnen zes werkdagen het bedrag naar je over.

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Wat gebeurt er als de incasso van mijn termijnbedrag niet lukt?

  Staat er te weinig geld op jouw rekening of lukt het door een andere reden niet om het termijnbedrag van jouw rekening af te schrijven? Dan ontvang je binnen een week een brief van ons. Hierin staat waar je het bedrag zelf naar over kunt maken.

  Wanneer je hypotheek onlangs is gepasseerd bij de notaris vindt de afschrijving meestal plaats in de maand waarin de hypotheekakte is gepasseerd. het bedrag is meestal lager omdat je een gedeelte van de maand betaalt.

  Het kan ook zijn dat er de maand erna pas voor de eerste keer wordt geïncasseerd. Het ligt eraan wanneer je hypotheek gepasseerd is. Het bedrag kan dan hoger uitvallen. UJebetaalt dan voor de periode vanaf de ingangsdatum tot de eerstvolgende maand én voor de lopende maand.

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  De bouw is afgerond en ik heb nog geld in het bouwdepot. Wat gebeurt er met dat geld?

  Als de bouw of verbouw is afgerond en het bouwdepot is niet leeg, wordt dit bedrag automatisch afgelost op de lening. Daarna sluit het bouwdepot.

  Soms zit het tegen. Wat als de bouw of verbouwing nog niet is afgerond, maar het einde van de looptijd van het bouwdepot nadert? Je ontvangt dan van ons automatisch een brief. Je kan eenmalig vragen de looptijd van het bouwdepot te verlengen met 6 maanden. Houd er rekening mee dat je na verlenging geen rentevergoeding meer ontvangt op jouw bouwdepot.

   

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact
 • NHG

Phishing achtergrond.jpg

Heb je een vraag of opmerking?

Dan kun je ons digitaal bereiken en ontvang je zo spoedig mogelijk een antwoord van ons. Of bel gratis 0800 – 409 4094

Contactformulier of Klachtenformulier