Test 2

Error 1

Niet direct duidelijk?

Onze fout! We helpen je natuurlijk graag verder. Zoek in de meestgestelde vragen of neem contact met ons op.

Neem contact met ons op

De meest gestelde vragen

 • Welke rentetarieven gelden bij renteherziening?

  De rente op jouw hypotheek wordt bepaald door de hoogte van de lening ten opzichte van de waarde van jouw woning. Deze verhouding noemen wij een tariefklasse.
  Wanneer je de rentetarieven bekijkt, zie je de huidige tariefklassen. Jouw tariefklasse in combinatie met de gekozen looptijd bepaalt de hoogte van jouw hypotheekrente.
   
  Heb je gedurende de looptijd van de lening afgelost op jouw lening? Of overweeg je extra af te lossen op jouw lening? Op de datum van de renteherziening wordt altijd opnieuw de tariefklasse vastgesteld. Een extra aflossing kan dan voordelig voor je zijn. Drie maanden voordat de rentevaste periode afloopt ontvang je van ons een rentevoorstel met de actuele tarieven. 

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Wat gebeurt er met de rente van mijn hypotheeklening als de waarde van de woning stijgt?

  Als de lening door waardestijging van de woning in een andere tariefklasse valt, kun je ons vragen de risicokosten te verlagen. Dit kun je pas vragen 5 jaar nadat jouw lening is ingegaan en elke 5 jaar daarna. Je moet hiervoor een door NIBC Direct goedgekeurd taxatierapport aanleveren.

  Klik hier voor informatie over een door NIBC Direct goedgekeurd taxatierapport.


  Bij een lening met NHG is het niet mogelijk om in een andere tariefklasse te vallen. Voor een lening met NHG bestaat maar één tariefklasse.

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Wat zijn jullie rentepercentages?

  Wij hanteren verschillende rentetarieven. Deze zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie. Wij maken onderscheid in tariefklassen. We kijken hierbij naar de waarde van je woning. Hoe minder je leent (ten opzichte van de waarde van je woning), hoe lager je rente.

  Klik hier voor een overzicht van de huidige rentetarieven.

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Kan ik bij NIBC Direct gebruik maken van rentemiddeling?

  Je kunt bij NIBC Direct gebruik maken van rentemiddeling. Wil je weten of rentemiddeling voor jou interessant is? Wij leggen je uit wat rentemiddeling is, hoe het werkt en hoe je rentemiddeling kunt aanvragen.

  Wat is rentemiddeling?
  Met rentemiddeling kun je mogelijk jouw hypotheekrente en maandlasten verlagen. Dit is vooral interessant als jouw rentevastperiode nog enkele jaren duurt terwijl de huidige rente lager is. Je betaalt wel een vergoeding als je jouw lopende, rentevastperiode aanpast. De vergoedingsrente betaal je niet in één keer, maar het bedrag wordt opgenomen in het nieuwe rentepercentage. De vergoeding wordt hierdoor uitgesmeerd over een langere periode.

  Hoe werkt tussentijdse rentemiddeling?
  Na rentemiddeling krijg je een nieuwe rentevastperiode. De nieuwe rentevastperiode bij rentemiddeling is maximaal 10 jaar. Om jouw hypotheekrente via rentemiddeling vast te stellen, berekent NIBC Direct het gemiddelde van de hypotheekrente die je nu betaalt en de hypotheekrente die geldt op het moment van de aanvraag. Bij de berekening van jouw nieuwe hypotheekrente houden wij rekening met de restant looptijd van jouw huidige en nieuwe rentevastperiode die je kiest.
  Als je akkoord gaat met het voorstel rentemiddeling, betaal je éénmalig € 250,- aan administratiekosten.

  Rentemiddeling of oversluiten?
  Het belangrijkste verschil: als je oversluit betaal je hiervoor direct een oversluitvergoeding. Als je gebruik maakt van rentemiddeling, smeer je de vergoeding over meerdere jaren uit.

  Aanvragen rentemiddeling
  Je kunt rentemiddeling aanvragen via de online omgeving MijnNIBCDirect.

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact
 • NHG

Phishing achtergrond.jpg

Heb je een vraag of opmerking?

Dan kun je ons digitaal bereiken en ontvang je zo spoedig mogelijk een antwoord van ons. Of bel gratis 0800 – 409 4094

Contactformulier of Klachtenformulier